Diensten Opleidingen

Op het gebied van explosieven biedt REASeuro het meest complete aanbod aan opleidingen en trainingen in Nederland. Dit geldt voor zowel de opleidingen in het kader van conventionele explosieven als geïmproviseerde explosieven.

Conventionele explosieven
De opleidingen over conventionele explosieven worden aan eigen medewerkers en aan collega-bedrijven uit de explosievenbranche gegeven. De opleidingen worden voorbereid en uitgevoerd door experts op ons vakgebied. Zij hebben ruime ervaring en veel praktische kennis. Alle opleidingen zijn afgestemd op het kennis- en ervaringsniveau van de deelnemers.

Basis opleiding REASeuro

Geïmproviseerde explosieven
Opleidingen over geïmproviseerde explosieven worden o.a. gegeven aan beveiligings- en internationaal opererende bedrijven. Daarnaast neemt REASeuro steeds vaker een gedeelte van de opleiding voor brandweer, ambulancepersoneel en politie voor zijn rekening. De opleidingen hebben tot doel de cursist in theoretische en praktische zin voor te bereiden op het veilig, effectief en doelmatig afhandelen van activiteiten die volgen op een bomdreiging, bommelding of het daadwerkelijk aantreffen van een geïmproviseerd explosief. De cursisten leren een IED-incident veilig en efficiënt af te handelen.

Mine awareness

Eigen opleidingscentrum
REASeuro beschikt over een eigen opleidingscentrum. Naast een instructieruimte is er een groot oefenterrein waar verschillende praktijksituaties kunnen worden nagebootst. In het gastenverblijf op het terrein van het opleidingscentrum bestaat voor cursisten de mogelijkheid om te overnachten.

Leerplan
De leerplannen voor de OCE opleidingen voldoen aan de eindtermen volgens het WSCS-OCE.

Bij IED opleidingen wordt pas een leerplan opgesteld wanneer de eindtermen in kaart zijn gebracht met de opdrachtgever.

Open inschrijving, maatwerkprogramma´s, presentaties
Naast open inschrijvingen verzorgt REASeuro maatwerkprogramma´s. De opleidingen worden in het opleidingscentrum, maar ook incompany verzorgd. Daarnaast verzorgt REASeuro presentaties en korte workshops om deelnemers bewust te maken over de risico’s van explosieven. Deelnemers worden opgeleid om een veilig, efficiënt en verantwoord antwoord te bieden bij een explosieven dreiging.

Bewustwording veilige omgeving
Er zijn veel mogelijkheden om onze omgeving veiliger te maken en het risico dat explosieven met zich meebrengt te minimaliseren. REASeuro maakt mensen bewuster op het gebied van veiligheid. Deelnemers hebben na de opleiding voldoende kennis opgedaan over hoe te handelen onder dreigende omstandigheden.

Inschrijven

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met:
Kim Beke - Hoofd Opleidingen

Quotes deelnemers:

“ Boeiende en leerzame opleiding! ”
“ Tijdens de opleiding heerste er een goede en ontspannen sfeer ”
“ Duidelijke en praktijkgerichte opleiding ”
“ Interessante praktijkcases ”
“ De opleiding is goed toepasbaar in mijn werksituatie ”
“ Mooie opleidings- en trainingslocatie ”
“ Veel lesstof, wel erg bruikbaar! ”