Diensten Uitvoering / Partners

HFS Civiele Techniek

HFS Civiele Techniek HFS Civiele Techniek is gecertificeerd voor deelgebied B (civieltechnische ondersteuning) conform de WSCS-OCE en is gespecialiseerd in het geheel van organisatie en uitvoering van civieltechnische activiteiten die de opsporing van Niet Gesprongen Explosieven mogelijk maken.

 
 
Sinds 2011 ondersteunt HFS-CT voornamelijk de afdeling Uitvoering van REASeuro.

Daarnaast ondersteunt HFS-CT Waterplantenkwekerij Riel bij de aanleg van (bedrijfs)tuinen en vijvers.

website: www.hfs-ff.nl


Special Diving Services Holland

SDS Holland Voor het opsporen van niet gesprongen explosieven onder de waterlijn, werken wij nauw samen met duikbedrijf SDS Holland.

De (duik)werkzaamheden bestaan met name uit het opsporen van niet gesprongen explosieven (NGE) en uitvoerende (duik)werkzaamheden.

SDS Holland is een jong en dynamisch allround duikbedrijf, ontstaan vanuit de behoefte om binnen de huidige wet- en regelgeving op een goede manier invulling te geven aan de (duik)werkzaamheden

website: www.sdsholland.com


Het Twickelerveld

Het Twickelerveld Geïmproviseerde explosieven (IED) bevatten tenminste één van de twaalf basisstoffen van explosieven. De speurhonden explosieven van Het Twickelerveld zijn getraind en gecertificeerd op herkenning en veilig lokaliseren van deze basisstoffen.

De speurhonden explosieven kunnen worden ingezet voor onder andere:

  • preventieve zoekacties naar geïmproviseerde explosieven ("bomchecks");
  • zoekacties naar aanleiding van bommeldingen;
  • specifieke zoekacties naar vuurwerk, vuurwapens en/of munitie;
  • cargocontroles.

De hondengeleiders van Het Twickelerveld zijn opgeleid tot Bomverkenner en Controleur Luchtvracht. Hierdoor zijn zij op de hoogte van procedures en regelgeving inzake zoekacties naar geïmproviseerde explosieven, vuurwerk en vuurwapens.

website: http://www.hettwickerlerveld.eu