Bomincidenten bij Jumbo in Groningen

Bomincidenten bij Jumbo in Groningen 07-06-2015 | Drie keer in korte tijd was er een incident bij een filiaal van Jumbo in Groningen.

9 mei 2015 - Bij de Jumbo aan de Wilhelminakade (in de Euroborg) in Groningen werd een explosief gevonden. Een passant zag een verdacht pakketje tegen de gevel liggen en waarschuwde de politie. Die zette de omgeving af en haalde de EOD erbij. De EOD vond een explosieve stof in het pakketje en bracht het op een veilige plek tot ontploffing.

31 mei 2015 Er ging een explosief af bij een vestiging van de Jumbo aan het Overwinningsplein in Groningen. Even daarvoor kwam een man aangelopen, die een klein pakketje voor de gevel neerlegde. Dat bleek uit camerabeelden. Door de explosie beschadigde een winkelpui en een ruit. Er vielen geen gewonden.

6 juni 2015 - Opnieuw een incident bij een filiaal van Jumbo aan de Wilhelminakade in Groningen. Na een brief met een bommelding werd deze grote Jumbo (4000 m) ontruimd en doorzocht. De politie en de EOD waren daarbij aanwezig. De praktische uitvoering van de bomverkenning duurde bijna 11 uur. Er werd niets gevonden.

Terug naar het overzicht