Handgranaten en munitie in garagebox midden in woonwijk

Handgranaten en munitie in garagebox midden in woonwijk 05-10-2016 | Handgranaten, een elektrisch ontstekingsmechanisme en een voorraad scherpe munitie. Dat was wat de politie op 1 oktober in Vlaardingen-West aantrof bij de doorzoeking van een garagebox midden in een woonwijk. Omwonenden reageerden geschokt op de vondst van de explosieven. Rechercheurs kwamen uit bij de garage aan de Vlaardingse Planciusstraat nadat in een al lang lopend drugsonderzoek van de politie Haaglanden vier mannen (29, 39, 46 en 63 jaar) uit Hoek van Holland en Vlaardingen waren aangehouden. Dat gebeurde bij invallen in zes woningen en een bedrijfspand in de badplaats en Vlaardingen. In een woning aan de Schoolstraat in Hoek van Holland vond de politie een partij verdovende middelen.
Bij overige doorzoekingen werden drugs, twee imitatiewapens, geld en zwaar illegaal vuurwerk in beslag genomen. Ook bij de gearresteerde verdachten en in drie auto's werden drugs gevonden.
Na de vondst van de explosieven in Vlaardingen werd de omgeving afgezet en werden de explosieven ter plekke onschadelijk gemaakt door de explosieven opruimingsdienst.

Terug naar het overzicht