Man in Venlo ligt urenlang op granaat

Man in Venlo ligt urenlang op granaat 13-01-2019 | Een man laat op 9 januari 2019 ’s avonds zijn hond uit in de Veestraat in Venlo en ziet in een tuintje van een flat een granaat uit de grond steken. Hij vermoedde dat het een granaat was vanwege een “geel klepje” en dacht dat de granaat begon te sissen. Hij ging op de grond liggen, bedekte de granaat met zijn arm en belde met zijn vrije hand de politie. Die vertelde hem dat hij moest blijven liggen.

Ook nadat de hulpdiensten waren gearriveerd moest de man op het explosief blijven liggen, zodat de EOD het voorwerp kon onderzoeken. In de tussentijd werd hij warm gehouden met dekens. De politie zette de omgeving af en evacueerden ongeveer tachtig bewoners van de flats om de tuin heen. Uit onderzoek bleek dat het projectiel uit de Tweede Wereldoorlog geen explosief materiaal meer bevatte.

Aan Omroep Venlo verklaart de man dat hij een volgende keer hetzelfde zou doen. “Maar niet meer aanraken, denk ik.” Ook de overheid waarschuwde om niet op aangetroffen explosieven te gaan liggen.

Terug naar het overzicht