Rivaliserende motorbendes zorgen voor onrust

Rivaliserende motorbendes zorgen voor onrust 17-05-2014 | Motorclubs zijn de afgelopen periode in het nieuws geweest met het plegen van aanslagen met handgranaten, die naar woningen van clubleden zijn geworpen. Motorliefhebbers hielden op 10 mei 2014 toertochten uit protest tegen de criminalisering van motorrijders (foto). Vooral Limburg kampt met een oplaaiende strijd tussen rivaliserende clubs, waarbij meerdere aanslagen werden gepleegd op het huis van een lid van Bandidos. Minister Opstelten bepaalde dat er geen verbod op motorclubs komt, maar criminele motorrijders hard zullen worden aangepakt.

1 april 2014 - In de Treilerstraat in Alkmaar vond ís nachts een explosie plaats in de tuin van een woning. De tuin grenst aan die van een lid van motorclub Bandidos. Door de explosie ging een schutting en een raam kapot. Bij het clubhuis van de Bandidos in Heerhugowaard werd eerder al brand gesticht. De politie ging extra surveilleren en camera's plaatsen.

Tevens werd naar aanleiding van een onderzoek naar witwaspraktijken in Kampen een lid van motorclub Trailer Trash Travellers uit Groningen opgepakt. Het gaat om een 37-jarige man uit Velp. Bij onderzoek in de woning vonden agenten ook een handgranaat, een vuurwapen en ruim 10.000 euro contant geld.

6 mei 2014 - Naar het huis van een lid van motorclub Bandidos in Susteren werd een handgranaat gegooid. Bij de explosie raakten vijf huizen en een auto beschadigd. Het is de derde aan motorclubs gerelateerde aanslag in Limburg in korte tijd. Bandidos is bezig afdelingen in Nederland op te richten, tot woede van aartsrivaal de Hells Angels.

Terug naar het overzicht